Pefkohori

Pefkohori

Sortiranje
Najam Prevoz autobusom Sopstveni prevoz
od 90€
Vila Odiseas – Pefkohori Vila Odiseas – Pefkohori

Pefkohori

Nalazi se na samoj plaži, u centralnom delu Pefkohorija. Dupleks apartmani se sastoje od kuhinjsko-trpezarijskog dela koji se nalazi u centralnom delu smeštajne jedinice i koji je kompletno opremljen (frižider, sto i stolice, rešo, posuđe).

Detaljnije
Pefkohori

PefkohoriPefkohori, među srpskim turistima svakako najpopularnije letovalište na Halkidikiju.

Od Beograda je udaljen oko 750 kilometara i zahvaljujući odličnim putevima, do njega se stiže veoma lako.

Pefkohori, što u prevodu sa grčkog znači borovo selo je smešten je u Toronskom zalivu, na unutrašnjoj strani poluostrva Halkidiki. Od Soluna udaljen nešto više od 100 kilometara. Samo mesto ima oko 2000 stanovnika, ali taj broj se znatno povećava tokom letnje sezone. Osim srpskih i drugih stranih turista, veliki broj Grka posećuje Pefkohori, naročito tokom vikenda, pa je gužva velika, naročito krajem jula i početkom avgusta.

Pefkohori ima sve potrebne sadržaje za odmor – veliki broj hotela, apartmana, studija, kao i obilje supermarketa, picerija, taverni, pekara, poslastičarnica. Šetalište pored mora je uvek puno ljudi, naročito u večernjim satima i tada postaje centar svih zbivanja.

Plaže u okolini Pefkohorija spadaju među najlepše u Grčkoj.

Gradska plaža u Pefkohoriju ;se prostire čitavom dužinom mesta i kombinacija je peska i sitnog šljunka. Poseduje plavu zastavu za uređenost plaže a s obzirom da je nešto uža u centralnom delu u sezoni se slobodno mesto teško nalazi. More je kristalno čisto što je jedan od glavnih razloga velike posećenosti. U odnosu na druga mesta Halkidikija, ovde meduza gotovo da nema.

Plaža Ksenija nalazi se u neposrednoj blizini Pefkohorija i do nje možete stići i lokalnim autobusom koji često saobraća, za šta vam neće biti potrebno više od pola sata. Plaža pruža pravi užitak jer je gužva nešto manja nego na gradskoj plaži, a odlična je za decu jer ima veliki plićak i izrazito je peskovita. Voda je izuzetno čista i veoma topla, te boravak na ovoj plaži okruženoj borovinom prija svim uzrastima.

Kriopigi je još jedna prelepa plaža, nadomak Pefkohorija okružena netaknutom prirodom.

Pefkohori
Pefkohori
Pefkohori
Pefkohori

U neposrednoj blizini Pefkohorija se nalaze još dva poznata turistička mesta, Polihrono (na 8 kilometara) i Hanioti (5 kilometara) do kojih se osim automobilom može i lokalnim autobuskim prevozom.

Sadrži kao što su mnogobrojne prodavnice suvenira, veliki broj taverni, atrakcija za decu i nekoliko noćnih klubova među kojima je posebno posećen i popularan Bombo su posebno privlačni turistima iz Srbije koji po brojnosti prednjače u Pefkohoriju. Za one koji su željni izlaska do zore, na dvadesetak kilometara od Pefkohorija nalazi se Kalitea koja je poznata po noćnom provodu sa obiljem diskoteka.

Za one kojima više prija atmosfera uz grčku pesmu i muziku, preporuka je da posete deo grada iznad crkve. U restoranima u ovom delu održavaju se grčke večeri, gde se može čuti i zaigrati sirtaki.

Pefkohori je lociran na istočnoj strani Halkidikija, idealno za obilazak Soluna i drugih znamenitosti koje se nalaze relativno blizu samog mesta. Poseta Solunu pružiće vam mogućnost šopinga, kao i priliku da posetite čuveni akva park Waterland ili planetarijum.

Često se organizuju i izleti do Svete Gore i Hilandara, koja se nalazi na trećem prstu Halkidikija, pa je ovo jedinstvena prilika da vidite Atos i posetite Hilandar kao i krstarenje zalivom Toroneos koje obuhvata i posetu Neos Marmarasa na Sitoniji I skakanje u more sa broad kod ostrva Kornjača.

Uvek živ i vedar  sa velikim brojem plaža, Pefkohori će posetiocima ponuditi najraznovrsniju lepezu sadržaja i zbog toga je među našim turistima godinama u vrhu popularnosti.