Leptokarija Apartmani

Leptokarija Apartmani

Sortiranje
Najam Prevoz autobusom Sopstveni prevoz
od 80€
Vila Maria – Leptokarija Vila Maria – Leptokarija

Leptokarija Apartmani

Vila Maria (Leptokarija) se nalazi u centralnom delu Leptokarije, na oko 450m udaljenosti od plaže.

Detaljnije
Leptokarija

Leptokarija Leptokarija je poznato grčko letovalište na obali Egejskog mora. Mesto se nalazi u podnožju Olimpa i u blizini Livitre, kuće Orfeja, junaka iz grčke mitologije. Pripada Olimpskoj regiji, kojoj pripada i Nei Pori.

Leptokarija je kao i sva ostala letovališta u Grčkoj prvo bila ribarsko naselje koje se vremenom razvilo u biser turizma Solunskog zaliva. Leži ispod planine Olimp, sedišta bogova Starih Grka. Voda u vodovodu se puni sa izvora na Olimpu tako da je jako kvalitetna. Blizina Olimpa vam pruža priliku da uživate u kupanju dok gledate Olimp čiji je vrh zavejan snegom.

Plaže su prostrane, a voda kristalno čista. Leptokarija ima plavu zastavicu za čistoću vode.

I sada Leptokarija predstavlja tipično grčko selo, koje turistima nudi najbolji ugođaj i ljubaznost meštana i domaćina. Mesto je podeljeno na stari i novi deo. U novom delu se nalazi plaža, dok je u starom delu centar grada.

Plaža u Leptokariji
Ulica u Leptokariji
Plaža u Leptokariji
Detalj sa plaže u Leptokariji

Leptokarija je malo mesto, ali poseduje sve pogodnosti velikih turističkih centara. Ima kafee, barove i diskoteke, prodavnice, supermarkete (u mestu postoji Lidl), zdravstveni centar, zubara i apoteke. Pored kvalitetnih apartmana postoje i luksuzni hoteli sa bazenima koji su za one sa dubljim džepom. Veliki broj turista je iz Srbije, tako da su i natpisi paralelno na srpskom, dok se i ljubazni Grci dobro služe srpskim.

Utorkom je pijačni dan, pa zbog raznovrsnosti proizvoda i povoljnih cena pijacu svakako treba posetiti.

Do Leptokarije se dolazi vrlo lako, jer se nalazi blizu magistrale, a takođe i blizu aerodroma u Solunu. Može se doći i vozom. U blizini Leptokarije se nalazi i Nei Pori do kojeg ima 12km. Prevoz do Nei Porija je povoljan i dostupan. Pored Nei Porija, možete otići na neki od mnogobrojnih izleta do Olimpa, Soluna, Skiatosa, Meteora, Larise, Atosa, akva parka... Izleti su prednost cele ove regije. Preporuka je i da posetite plažu Skotina udaljenu 4 km od centra Leptokarije.

Leptokarija apartmani - Vila AtriumNešto što je izdvojilo apartmane u Leptokariji od apartmana u Olimpskoj regiji je kvalitet. Vile u Leptokariji su novijeg datuma, gradjeni u skladu sa modernim zahtevima tržišta i koje predstavljaju daleko najkvalitetniji smeštaj u Olimpskoj regiji.

Plaža u Leptokariji ima 6km, široka je i prostrana, pesak sitan i zlataste boje, a voda kristalna, topla i osvežavajuća. Na plaži postoje ležaljke i suncobrani, a barovi na njoj imaju fantastične osvežavajuće koktele. Zajedno sa blagim povetarcem koji uvek duva sa Olimpa i koje stvara vrlo prijatnu klimu, čini ovo mesto nezaboravnim za odmor srpskih turista. Većina kafića na plaži ima WiFi.

Leptokarija je idealno mesto kako za one koji vole da uživaju u miru, tako i za one koji vole sportove na vodi, zdrav i aktivan odmor. U sezoni Grčka leto 2020 vam nudimo smeštaj u Leptokariji u apartmanima u vilama: Apolon i Atrium.

Leptokarija apartmani

Leptokarija vremenske prilike

Leto u Leptokariji, koje traje od juna do septembra, je jako toplo i uvek sunčano, bez kiše. Najviša dnevna temperatura je oko 30°C u toku letnje sezone. U junu i septembru temperatura se kreće oko 29°C dok je najtoplije razdoblje u julu i avgustu sa prosečnih 32°C. Noću se temperatura spušta na oko 20°C, dok je vlažnost vazduha jako mala.