Hanioti Apartmani

Hanioti Apartmani

Sortiranje
Najam Prevoz autobusom Sopstveni prevoz
od 80€
Vila Eleni – Hanioti Vila Eleni – Hanioti

Hanioti Apartmani

Vila Eleni je smeštena u centru mesta, na 150 metara od plaže.

Detaljnije
Najam Prevoz autobusom Sopstveni prevoz
od 80€
Vila Maria – Hanioti Vila Maria – Hanioti

Hanioti Apartmani

Vila Maria se nalazi u centru Haniotija, na 170 metara od plaže.

Detaljnije
Hanioti

HaniotiHanioti je popularno i veoma lepo uređeno mesto na istočnoj obali Kasandre. Od Soluna je udaljeno nešto manje od 100km, a od Beograda nešto više od 700km.

Velika površina Haniotija pretvorena je u šetačku zonu, pa se tako od centralnog trga, na kojem sa nalazi velika fontana, odvaja još 5-6 ulica koje su takođe zatvorene za saobraćaj u večernjim satima i krcate radnjama namenjenim turistima i apartmanima za izdavanje. Osim trga i uličica koje se slivaju u njega, uz more i plažu postoji šetalište kao i predivno uređen park.

Sadržaji za najmlađe kao što su igraonice na zatvorenom i otvorenom, park u hladu sa velikim brojem igračaka u pesku, mali luna park i teren za mali fudbal sa veštačkom travom čine Hanioti posebno popularnim odredištem za porodice sa decom svih uzrasta. Gradska plaža u Haniotiju je dugačka, sa peskom i sitnim šljunkom I postepenim ulaskom pa je kao takva nagrađena Plavom zastavicom. Specifičnost plaže je što je na svojim obodima šira, južno prema Pefkohoriju je sitniji pesak, dok je u severnom delu prema Polihronu više kamenita.

Na samo jedan kilometer od Haniotija u pravcu Pefkohorija se nalazi popularni Molos bar sa lepo uređenom i čistom plažom sa sitnim peskom. Ležaljke i suncobrani se dobijaju uz poručeno piće, a bar nudi i lagane obroke. Plaža je u ovom delu široka pa ima i mrezu za odbojku i malo igralište za decu.

Čuvena plaža Ksenija u Paljuriju je od Haniotija udaljena 13 kilometara i savršena je za sve generacije, ali posebno za malu decu jer je karakteriše veoma sitan pesak i dugačak plićak.

Hanioti
Hanioti
Hanioti
Hanioti

U blizini Haniotija se nalazi niz interesantnih mesta poput Afitosa (18 kilometara) i Kalitee (16 kilometara) kao i već spomenuti Pefkohori i Polihrono

Sva nabrojana mesta kao i plaža Ksenija dostupni su lokalnim autobusom s tim što se do Pefkohorija i Polihrona može stići i pešice, starim putem koji je osvetljen i ima trotoar.

Lokalne turističke agecnije nude izlete do Svete Gore, Sitonije, ostrva Kornjača, Soluna i krstarenja brodom do najlepših plaža na Kasandri.

Hanioti je posebno živ tokom večernjih sati, kada se svi posetioci okupiraju šetališta. Duž svih uličica u pešačkoj zoni se otvaraju tezge i sve podseća na veselu, vašarsku atmosferu.

Hanioti ima sve što je potrebno za veoma sadržajno letovanje: dva velika supermarketa i znatan broj malih prodavnica prehrambene robe, suvenirnice, tavern, restorane, kioske sa brzom hranom, kafiće, prodavnice garderobe, poštu, lekarske ambulante koje prihvataju osiguranje iz Srbije, apoteke, rent-a-car agencije, pekare, picerije, ulične prodavce voća i povrća i druge robe.