Francuska i Nemačka

tri-zvezdice

Pariz, grad svetlosti. San svakog umetnika, naročito slikara. Grad u kome svaka ulica ima bar jednu zgradu koja se nalazi u nekom priručniku istorije ili enciklopediji umetnosti. Za Francuze, Pariz je centar sveta. Za sve ostale stanovnike planete Pariz bi, da nije Njujorka bio metropola svih metropola. Dive mu se i zavide mu danas koliko su to činili i pre sto godina.
Versaj je predgrađe Pariza, a poznato je po Versajskoj kraljevskoj palati, koja je bila sedište francuskih kraljeva Lujeva.Versajska palata napavljena je u 17. veku, a u njoj su živeli kraljevi Luj XIV, Luj XV i Luj XVI.
Dolina Loare, najduže francuske reke poznata je po dvorcima koji se nalaze duž nje. Ima ih oko 300 a od 2000. godine se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Za dolinu su osim dvoraca karakteristični i brojni vinogradi. U najinteresantnije dvorce se ubrajaju Šambor, Šenonso, Bloa, Šomon…
Štutgart je grad u kojem mogu da se vide odlični muzeji, stare crkve, romantični dvorci, ali i moderna i avangardna umetnost. Ovde se piju fantastična vina, jede dobra hrana, organizuju zanimljivi festivali i prave najprestižniji automobili na svetu. Sa 600.000 stanovnika, Štutgart je relativno mali grad, a četvrtina stanovnika su stranci.

FRANCUSKA I NEMAČKA

PARIZ – DVORCI LOARE – VERSAJ – HAJDELBERG – ŠTUTGART 
22-29.05.2019. (8 DANA)

1.DAN, 22.05. SREDA: POLAZAK – SRBIJA – MAĐARSKA – AUSTRIJA
Polazak iz Užica u podnevnim časovima sa dogovorenog mesta. Putovanje  preko Beograda i Novog Sada do Mađarske i Austrije. Usputna zadržavana zbog graničnih procedura i pauza. Noćna vožnja.

2.DAN, 23.05. ČETVRTAK: NEMAČKA – HAJDELBERG
Jutarnje putovanje preko Bavarske do oblasti Baden-Virtemberg i do prelepog starog grada Hajdelberga. Po dolasku sledi obilazak: Reka Nekar, stari kameni most, glavna ulica, crkva svetog duha, Karlova kapija, zamak, univerzitet (prvi u Nemačkoj)… Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.DAN, 24.05. PETAK: NEMAČKA – FRANCUSKA – PARIZ
Doručak. Nakon doručka polazak za Pariz. Putovanje vodi kroz Lorenu i Šampanju do Pariskog regiona.

Dolazak u grad svetlosti u popodnevnim satima, smeštaj u hotel pa obilazak grada: Ile de la Cite do Palais de Justice i Notre-Dame, ulica Rivoli, Louvre, Place de la Concorde, Avenue des Champs-Élysées, l’Arc de Triomphe, Trocadero, Les Invalides, Champ-de-Mars, most Aleksandra III, Quartier Latin i upoznavanje sa boemskom četvrti grada, slobodno vreme za večeru… Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN, 25.05. SUBOTAPARIZ – VERSAJ – PARZ
Doručak. Posle doručka sledi fakultativni odlazak u grad i muzej VersajObilazak najpoznatijeg dvorca na svetu koga su za svoje uživanje gradili kraljevi Francuske. Individualno razgledanje dvorca Luja XIV savršenog primera francuskog baroka. Preporučujemo šetnju elegantnim parkovima. U ranim popodnevnim satima povratak u Paris i  odlazak do muzeja Louvre, gde se nalazi najveća muzejska zbirka na svetu, sa neprocenjivom kolekcijom i remek delima od drevnih kultura do najpoznatijih umetnika svih vremena… Nakon poseta muzejima sledi dalje upoznavanje sa čarima Pariza: Opera Garnier, Place Vendôme, Pigale, Moulin Rouge, Montmartre, basilique Sacre-Couer, Place du Tertre… Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN, 26.05. NEDELJA: PARIZ – DVORCI LOARE – PARIZ
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet autobusom Dvorci Loare. Odlazak u čuveni vinski region u dolini najduže francuske reke Loare, oko koje su izgrađeni mnogobrojni dvorci – od pravih vojnih utvrđenja do udobnih renesasnih i baroknih palata. Čitava celina je proglašena delom svetske kulturne baštine. Prvi u nizu Šenonso, skladnih proporcija, okružen divnim vrtovima, na reci Šer pritoci Loare, poznat je kao “dvorac šest žena”. U njemu je, od početka 16. do kraja 18. veka, živelo šest plemkinja koje su ga ulepšavle i obeležile svaka na svoj način. Okolina sa vrtovima i šumama upravo daje posebnu lepotu samom kompleksu. Dalje put vodi do dvorca Amboaz, koji se nalazi u istoimenom gradu. Ovaj dvorac spada u najznačajnije dvorce u dolini Loare, služio je kao rezidencija kraljevske porodice Valoa. Vremenom je postao omiljeno boravište francuskih kraljeva. Dvorac Bloa, građen od 13. do 16. veka u romanskom, gotskom i renesansnom stilu, u centru istoimenog grada. U dvorcu u kome su se u sredinom 16. veka zbili mnogi dramatični događaji, rođen je i živeo kralj Luj XII (1462 – 1515). Kralj Anri III (1551 – 1589) je u njemu zajedno sa majkom kraljicom Katarinom Mediči, doneo prenagljene odluke koje su rasplamsale verske sukobe u Francuskoj i doprinele njegovom brzom i tragičnom kraju. Na samom kraju izleta odlazak do dvorca Šambor, usred ogromnog parka, sa 440 prostorija, najvećeg i najmonumentalnijeg u dolini Loare koji je izgradio moćni francuski kralj, ratnik i mecena Fransoa I (1494 – 1547) koji je vladao zemljom tri decenije. Obilazak ogromnog zdanja iz 16. veka daje divan završni utisak čitavog izleta na čijoj je unutrašnjoj fasadi impresivno spiralno stepenište napravljeno po nacrtu Leonarda da Vinčija. Povratak u Pariz. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN, 27.05PONEDELJAK: PARIZ
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak do centra grada i slobodan dan za individualne aktivnosti. Ovaj dan iskoristite za obilazak mnogobrojnih kulturnih sadržaja koje niste stigli prethodnih dana ili za kupovinu u Parizu gde slobodno vreme možete iskoristiti da osetite čari pariških ulica i ekskluzivnih robnih kuća… Tokom dana možete posetiti najpoznatiji turistički objekat na svetu Ajfelov tornaj, uz panoramu grada koja ostavlja bez daha… Na samom kraju dana u večernjim satima fakultativna plovidba rekom Senom panoramskim brodom, za upotpunjeni i završni doživljaj gradu svetlosti. Polazak iz Pariza u večernjim časovima. Nastavak putovanja preko Francuske. Noćna vožnja.

7.DAN, 28.05. UTORAK: NEMAČKA – ŠTUTGART
U prepodnevnim satima dolazak u Štutgart, glavni grad Baden-Virtemberga jedne od najbogatijih regija Nemačke. Grad bogate istorije i svetle budućnosti, velliki industrijski i obrazovani centar. Po dolasku sledi upoznavanje grada koji je na vrhu lestvice gradova sveta sa vrhunskim kvalitetom života. Obilazak istorijskog jezga pa slobodno vreme za ručak, muzeje, kupovinu… Smeštaj u hotel. Noćenje.

8.DAN, 29,05. SREDA: NEMAČKA – AUSTRIJA – MAĐARSKA (ili SLO i HRV) – SRBIJA
Napuštanje hotela. Putovanje preko Austrije i Mađarske (ili Slovenije i Hrvatske) do Srbije uz usputne pauze po potrebi grupe kao i zbog graničnih procedura. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA: 320 €
(plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti u više mesečnih rata do polaska)

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz na navedenim relacijama ( Klima, Tv, Dvd…)
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Hajdelbergu ili okolini u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3 * u Parizu u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Štutgartu ili okolini u 1/2 i 1/2 + 1 sobama
 • Stručnu vodičku službu na putovanju
 • Organizacione troškove

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Ulaznice i fakultativne izlete:

* Versaj: 20 € – cena izleta (ulaznica u vladarsku palatu se plaća na licu mesta dodatnih 20 €), (deca do 18g – 15 € izlet, a ulaznicu u palatu ne plaćaju),
* Dvorci Loare: 40 € (deca do 18g – 25 €), bez ulaznica u dvorce
* Krstarenje rekom Senom: 15 € (deca do 18g – 10 €),

– Samostalno se plaćaju ulaznice za muzej/dvorac Versaj, kao i dvorci na izletu Dvorci Loare, Ajfelov toranj, muzej Luvr i ostale ulaznice

 • sve cene ulaznica i izleta zavise od cena istih u vreme realizicije programa
 • hotelska taksa u Parizu 1,5 € po noćenju
 • Sve druge nenavedene fakultativne troškove

– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, nesreća na putu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
– Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost oba roditelja.
– Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene na monetarnom tržištu ili promene u tarifama prevoznika i smeštaja, kao i u zakonom predviđenim slučajevima.
– Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora, polisa osiguranja br. 300060136 od 25.01.2018. godine osiguravajuće kompanije DDOR Novi Sad.

Cenovnik br. 1 od 01.08.2018.godine

Organizacija putovanja T.A.Ivon travel, licenca OTP br. 562/2010.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja T.A. Ivon travel

Grčka 2019 - Hoteli