Grčka Leto 2018

Sortiranje
Prevoz autobusom Polupansion Sopstveni prevoz
od 36€
Alexander The Great Alexander The Great cetiri-zvezdice

Kasandra

Povrh prelepog zaliva, usred borove šume, smešten je hotel Alexander the Great. Sa terase hotelskog kafea pruža se pogled na Egejsko more koji oduzima dah.

Detaljnije
Noćenje sa doručkom Sopstveni prevoz
od 18€
Achilion Achilion tri-zvezdice

Tasos

Hotel Achilion nalazi se u mestu Skala Potamia, 800 m od plaže Golden Beach.

Detaljnije
Noćenje sa doručkom Sopstveni prevoz
od 26€
Aethria Aethria tri-zvezdice

Tasos

Udaljen od plaže 350 metara. U blizini hotela nalaze se prodavnice i taverne. Sagrađen u tradicionalnom stilu.

Detaljnije
Polupansion Sopstveni prevoz
od 70€
Afitis Boutique Afitis Boutique cetiri-zvezdice

Kasandra

Daleko od buke i letnjih gužvi, okružen zelenilom nalati se hotel Afitos. Zahvaljujući njegovoj lokaciji, hotel predstavlja odličan izbor za mirno i bezbrižno letovanje.

Detaljnije
Polupansion
od 28€
Afrodite Afrodite tri-zvezdice

Olimpska regija

Mali, porodični hotel u samom centru Nei Porija.

Detaljnije
Polupansion Sopstveni prevoz
od 36€
Agionissi Resort Agionissi Resort cetiri-zvezdice

Atos

Nalazi se na kilometar i po od tradicionalnog sela ostrva Amouliani. Ukusno dizajniran i udoban hotel

Detaljnije
Noćenje sa doručkom Sopstveni prevoz
od 24€
Airotel Galaxy Airotel Galaxy cetiri-zvezdice

Kavala

Airotel Grupa hotela nudi gradu Kavala "Galaxy" hotele kakve i zaslužuje! Prostori i usluge u potpuno obnovljenoj zgradi, moderne estetike i tehnologije.

Detaljnije
All inclusive Sopstveni prevoz
od 46€
Akrathos Beach Akrathos Beach cetiri-zvezdice

Atos

Hotel je izgrađen u stilu manastirske arhitekture Atosa, sastoji se od 7 zasebnih zgrada i raspolaže sa 301 sobom

Detaljnije
Noćenje sa doručkom Sopstveni prevoz
24€
Aktaion Aktaion tri-zvezdice

Olimpska regija

Nedavno renoviran hotel u Paraliji, smešten na samoj plaži.

Detaljnije
Polupansion Sopstveni prevoz
od 36€
Akti Ouranopoli Akti Ouranopoli cetiri-zvezdice

Atos

Na fenomenalnoj lokaciji, na ulazu u Svetu zemlju, smešten je hotel Akti Ouranopoli. Nalazi se na samoj plaži, samo 1.5 km od Ouranopolisa.

Detaljnije
Prevoz autobusom Polupansion Sopstveni prevoz
od 20€
Al Mare Al Mare tri-zvezdice

Kasandra

Hotel "Al Mare" nalazi se na kosmpolitskom poluostrvu Kasandri, nadomak letovališta Polihrono, na samoj plaži.

Detaljnije
All inclusive Sopstveni prevoz
od 58€
Alea Hotel & Suites Alea Hotel & Suites cetiri-zvezdice

Tasos

Alea Hotel & Suites je novo izgrađeni moderni hotel, sa nekoliko jednospratnih i dvospratnih zgrada, samo 850m od centra Skale Prinos.

Detaljnije
Polupansion Sopstveni prevoz
od 40€
Alexandra Beach Alexandra Beach cetiri-zvezdice

Tasos

Hotel Alexandra beach nalazi se u Potosu na idealnoj lokaciji između prelepe peščane plaže i čistog mora sa jedne, i zelene šume sa druge strane.

Detaljnije
All inclusive Noćenje sa doručkom Polupansion Sopstveni prevoz
od 64€
Alexandra golden boutique Alexandra golden boutique pet-zvezdica

Tasos

Hotel Alexandra Golden Boutique se nalazi na plaži GoldenBeach, u mestu Chrissy Akti.

Detaljnije
Polupansion Sopstveni prevoz
od 51€
Alexandros Palace Alexandros Palace pet-zvezdica

Atos

Samo 5km pre Uranopolisa, na sopstvenoj plaži, nalazi se ovaj izuzetno lep i konforan hotel, renoviran 2007. godine.

Detaljnije
Najam Noćenje sa doručkom Sopstveni prevoz
od 58€
Alkion Alkion cetiri-zvezdice

Kasandra

Hotel Alkion nalazi se u Kriopigiju, na 15-ak minuta vožnje od mesta Kassandra.

Detaljnije
All inclusive Noćenje sa doručkom Polupansion Sopstveni prevoz
od 18€
Alkyonis Alkyonis dve-zvezdice

Kasandra

Hotel Alkyonis dočekuje svoje goste u prijatnom i toplom ambijentu. Nalazi se u centru Nea Kalikratije, samo 80m od plaže.

Detaljnije
Polupansion
53€
Alkyonis Platamonas Alkyonis Platamonas dve-zvezdice

Olimpska regija

Hotel nudi miran odmor na samo nekoliko koraka od šljunkovite plaže.

Detaljnije
Stranica 1 od 1212345...10...Poslednja »

Grčka Letovanje 2018

Grčka Leto 2018Grčka je jedna od glavnih destinacija za letovanje još od antičkih vremena zbog svoje bogate istorije, dugačke obale i velikog broja ostrva i plaža.

Grčka je država na krajnjem jugoistoku Evrope, na jugu Balkanskog poluostrva. Smeštena je na strateški veoma važnom raskršću između Evrope, Bliskog istoka i severne Afrike, između Egejskog mora na istoku, Jonskog mora na zapadu i Sredozemnog mora na jugu.

Grčka se graniči sa Albanijom na severozapadu, Republikom Makedonijom i Bugarskom na severu i Turskom na severoistoku. Sa površinom od nešto manje od 132.000 km2 najveća je država na Balkanskom poluostrvu i na 97. mestu je u svetu. Pored kontinentalnog dela Grčka obuhvata i preko 1.400 ostrva od kojih su najveća i najznačajnija Krit, Evbeja, Lezbos, Rodos i Krf. Obala je jako razuđena i sa dužinom od 13.676 km Grčka je na 11. mestu u svetu. Reljef je uglavnom planinski, a najviši vrh je planina Olimp sa nadmorskom visinom od 2.917 m.

Grčka hoteli 2018

U našoj ponudi za sezonu Grčka Leto 2018 ćete naći veliki broj hotela u oblastima: Kavala, Kasandra, Sitonija, Atos, Tasos, Olimpska regija, Solunska regija i Evia.

Kavala

Kavala je drugi grad po veličini u severnoj Grčkoj i najveća morska luka istočne Makedonije. Kavala je glavni grad prefekture Kavala. Grad je smešten u zalivu Kavala nasuprot ostrva Tasos.

Kasandra

Kasandra je najzapadnije poluostrvo ili prvi "prst" Halkidikija.

Sitonija

Sitonija je drugo poluostrvo Halkidikija ili drugi "prst" Halkidikija. Nalazi se izmedju poluostrva Kasandra i Atos.

Atos

Atos je treće poluostrvo ili treći prst Halkidikija.

Tasos

Tasos je grčko ostrvo koje se nalazi u severnim Egejima, tj. severoistočnom delu Grčke. Od makedonske obale ostrvo je udaljeno svega 8 km, a ujedno predstavlja najsevernije ostrvo grčkog arhipelaga u Egeju. Geografski, ostrvo pripada teritoriji zvanoj Trakija, a politički je uvršteno u prefekturu (upravni okrug ili noma) Kavala. Površina Tasosa iznosi 380.09 km2, što ga čini devetim po veličini ostrvom Grčke.

Olimpska regija

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalazi se Leptokarija koja ima široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlači veliki broj turista. Pored Leptokarije, ovde se nalazi i jako popularno mesto Nei Pori. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena nacionalnim parkom.

Solunska regija

Solun ili Tesaloniki, drugi je po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. U upravnim granicama grada Soluna živi oko 370 hiljada stanovnika, ali "Velikom Solunu" (šire gradsko područje), koji se sastoji od 16 gradskih i prigradskih opština, živi 1.104.766 žitelja ili svaki drugi stanovnik Periferije Središnja Makedonija. Gravitaciono područje grada obuhvata oko 3-4 miliona stanovnika severne Grčke. Grad je poznat kao velika luka i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

Evia

Evia ili Eubeja je drugo po veličini grčko ostrvo nakon Krita. Ostrvo je odvojeno od grčkog kopna uskim Euriposovim kanalom, koji je toliko uzak da morska struja u njemu svakih šest sati menja smjer. Ostrvo je dugo 150 km, a na najširem delu ima 50 km, do svega 6 km na najužem delu. Ostrvo se proteže u Egejskom moru u smeru severozapad - jugoistok. Kroz čitavo ostrvo protežu se gore koje su sastavni deo planinskog lanca koji ide od Tesalije na istoku, te se nastavlja preko Eubeje na jug, na ostrva Andros, Tinos i Mikonos.

Grčka apartmani 2016

U našoj ponudi ćete naći veliki broj apartmana u mestima: Polihrono, Nea Vrasna, Asprovalta, Leptokarija i Nei Pori.

Polihrono

Polihrono je turističko mesto u severnoj Grčkoj, koje pripada opštini Kasandra u okviru okruga Halkidiki. Polihrono je poznato turističko odredište na veoma posećenom poluostrvu Halkidiki i jedno od najposećenijih mesta u Grčkoj od strane turista iz Srbije. Polihrono se nalazi na istoku poluostrva Kasandra, poluostrvo Halkidiki. Mesto se nalazi na obali Egejskog mora u zalivu Santonija, na oko 97 km jugoistočno od Soluna (udaljenost putem).

Nea Vrasna

Neа Vrаsnа je novo letovаlište nedаleko od grаdićа Vrаsnа u Grčkoj. Nаlаzi se nа oko 80 km od Solunа, opštinа Sveti Đorđe, Solunska regija. Mesto se nаlаzi nа obаlаmа Egejskog morа u Strumičkom zаlivu (Strimoni) između grаdićа Stаvrosа i letovаlištа Asprovаlte. Neа Vrаsnа je udаljenа oko 6 km od Stаvrosа, oko 500 m od Asprovаlte i oko 80 km od Soluna. Mesto se odlikuje peščаnom plаžom, uređenim kejom, novim kućаmа i širokim ulicаmа. Peščаnа plаžа dugаčkа je oko 1 km.

Asprovalta

Asprovаltа je letovаlište u Grčkoj. Nаlаzi se nа oko 80 km od Solunа, opštinа Sveti Đorđe, Solunska regija. Asprovаltа se nаlаzi nа obаlаmа Egejskog morа u Strumičkom zаlivu (Strimoni) nedаleko od grаdićа Stаvrosа i letovаlištа Neа Vrаsnа. Udаljenа je oko 8 km od Stаvrosа, oko 500 m od Neа Vrаsne а oko 80 km od Soluna. Mesto se odlikuje lepom peščаnom plаžom, pаrkom, kejom sа drvoredom, lepim kućаmа i uređenim ulicаmа. Asprovаltа ima peščаnu plаžu dugаčku oko 1 km.

Leptokarija

Leptokarija je smeštena u podnožju Olimpa, na nepunih 100 kilometara od Soluna. Intenzivna izgradnja smeštajnih jedinica i pratećih infrastrukturnih kapaciteta dovela je do toga da je Leptokarija poslednjih godina povratila "staru slavu" i nakon dvadesetak godina ponovo postala jedna od omiljenih destinacija naših turista. Šetalište kraj obale, trgovačko-pešačka zona, stoletni park kao i disko klubovi, kafići, restorani i taverne zaokružuju turističko-ugostiteljsku ponudu mesta i čine ga prihvatljivim za sve uzraste. Onima koji su željni aktivnog odmora na raspolaganju su atraktivni izleti poput obilaska Olimpa, Meteora, antičkih mesta Dion, Vergina, Pella…

Nei Pori

Nei Pori je primorsko selo i poznato grčko letovalište u Središnjoj Makedoniji, u oblasti Pierija. Nei Pori se nalazi ispod Olimpa na 160 kilometara od makedonske granice i samo 43 km južno od središta upravnog okruga Katerinija. Prvobitno naselje "Stari" Pori se nalazi u brdu nekoliko kilometara od obale.

Grčka letovanje 2018

Grčka je idealno mesto za nezaboravno letovanje. Prelepe plaže, gostoljubivi ljudi, mnogobrojna ostrva, drevni spomenici... Grčka ima sve.