Grčka 2018 - Hoteli

Grac, Maribor, Klagenfurt

tri-zvezdice

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja, a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Grac je takođe poznat po velesajmu koji se održava svakog proleća i u jesen.
Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100%  kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.
Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.
Klagenfurt
Klagenfurt je grad na jugu Austrije, u pokrajini Koruška. Prostire se na površini od 120, 11 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 92 400 stanovnika. Klagenfurt je najveći koruški grad, i šesti po veličini u Austriji.

29.04. – 02.05.2018. autobusom, dnevna vožnja!

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – MARIBOR –SEIERSBERG-GRAC
Sastanak putnika u 5.15h. Polazak iz  Beograda u 5.30h . Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju , uz kratke usputne pauze za osveženje. Dolazak u Maribor. Upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodiča. Slobodno vreme . Putovanje produžavamo ka Gracu. Ukoliko nam vreme dozvoli odlazak  u tržni centar Shopping City SEIERSBERG, koji se nalazi u blizini Graca, sa preko 250 prodavnica, poznatih robnih marki, (ističemo brend PRIMARK). Dolazak u Grac. Smeštaj u hotel. Noćenje
2.dan:  GRAC- FABRIKA ČOKOLADE ZOTTER 
Doručak . Zajednički obilazak Graca uz pratnji vodiča u trajanju od cca.1.5 čas. : zgrada Opere, fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena još davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter . Fabrika se prostire na 5000m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu sa pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1h, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade sa: voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada, čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Sve se završava posetom eko farme koja se prostire na 27 hektara, sa brojnim životinjskim vrstama, od kojih su neke vrlo retke. Slobodno vreme. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan: KLAGENFURT-MINIMUNDUS -BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak do Klagenfurta. Jedan od najlepših starih gradova Austrije ostavlja bez daha sve koji ga posete. Jezero Worthersee (Vorterze) na čijim obalama leži Klagenfurt je jedno od najlepših jezera Austrije, oivičeno alpskim obroncima i gustim šumama, koje u zimskom period kada se zaledi postaje najveće klizalište na otvorenom u Evropi. Klagenfurt je poznat i po čvenim koruškim desertima, kao što su Reindling, Ritschert i Kasnudeln. Fakultativni odlazak do predgrađa grada gde se nalazi park minijaturnih građevina - Minimundus. Predviđeno vreme boravka i obilaska parka minijatura je oko 2,5sata.  Slobodno vreme do poslepodnevnih časova kada je predviđen polazak za Beograd.
4. Dan. Povratak u Beograd u ranim jutarnjim satima  Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 129 EUR
CENA ZA UPLATE DO 15.03: 119 EUR

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
• prevoz turističkim autobusom  od 18-54 mesta (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
• smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotel 2* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Gracu, doručak – buffet servis (samoposluživanje)

•    razgledanja prema programu Graca i Maribora
•    poseta tržnom centru SEIERSBERG www.shoppingcityseiersberg.at 
•    usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja
•    troškove ogranizacije putovanja
.U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
• individualni troškovi i  fakultativni izleti-obavezna prijava u agenciji!
- obilazak fabrike čokolade Zotter i Eko farme – odrasli 25€, deca 15 €
- izlet u Klagenfurt 25 €, deca 15 €
-poseta Minimundusu 25€ (deca  15 €). 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu Komercijalne banke  na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje . Mogućnost plaćanja čekovima na  rate.POPUSTI  I DOPLATE:  ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana. Članovi Kluba ostvariju pravo na specijalnu ponudu aranžmana . Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima: Hotel Ibis Graz 3*, www.ibis.comHotel se nalazi u blizini železničke stanice u Gracu, na 5 minuta vožnje tramvajem od starog grada ili 15 minuta pešaka. Hotel poseduje restoran, bar, parking. Sve sobe su udobne, prostrane i moderno nameštene, poseduju TV, wifi internet, kupatilo. Hotel STAR INN 3*  se nalazi u centru Graca, kategorije 3*. Sobe su 1/2 i 1/2+1 sa TWC. Hotel ima lobi bar, restoran… starinnhotels.com

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE: • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Austrije. • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel. • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana. • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave. • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata. • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje. • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu. • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika). • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta. 

Prijava Putnika postaje punovažna kada je potvrđena zaključenjem Ugovora na način na koji je Prijava učinjena i uplatom akontacije u visini od 40% od cene aranžman, ako Programom nije drugačije definisano. Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plada se 15 dana pre početka putovanja. Ukoliko Putnik, u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova putovanja. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

POSEBNE NAPOMENE : Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave.
OPŠTE NAPOMENE : Organizator putovanja Bike & Travel doo ORGANAK TRAVEL KLUB   licenca OTP 117/2016 od  27.12.2016. Ovaj program putovanja važi sa cenovnikom br. 2/SR-17 od 11.12.2017 . Program će biti realizovan u slučaju 40  prijavljenih. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana od strane organizatora je najkasnije 3 dana pre datuma polaska. Opšti uslovi putovanja agencije TRAVEL KLUB   sastavni su deo ovog programa. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja u visini 300.000.- eura kojom su putnici osigurani za slučaj insolventnosti i od odgovornosti organizatora turističkog putovanja po osnovu polise  broj  70005272  od  06.12.2017  zaključene kod kompanije “Dunav Osiguranje” a.d.o. koja se  može  aktivirati pozivom na broj telefona 0800 386 286  ili na email kontaktcentar@dunav.com .

       Bike & Travel doo OGRANAK TRAVEL KLUB , Strahinjića bana 2
PIB: 109673254, RAČUN: 205-236655-66 Komercijalna banka Licenca OTP 117/2016